- Konu Başlıkları
- MEB Onaylı Bale Kursu ile Nitelikli Bir Eğitim Alın! – MEB Bale Müfredatı ve Ders Konuları
- MEB Bale Müfredatı Üç Seviyeye Ayrılıyor! – MEB Bale Kursu Müfredatı
- MEB Bale Müfredatı Hangi Konuları İçeriyor? – MEB Onaylı Bale Kursu Müfredatı
- MEB Onaylı Bale Kursu İçin Doğru Adrestesiniz!
MEB Onaylı Bale Kursu ile Nitelikli Bir Eğitim Alın! – MEB Bale Müfredatı ve Ders Konuları
Eğer gerçekten nitelikli bir eğitim alarak baleye olan ilginizi bir tutkuya dönüştürmek ve yaşamınıza yeni bir renk katmak istiyorsanız MEB onaylı bale kursu aradığınız kalitede bir eğitimi size sunacaktır. MEB onaylı bale kursları, MEB bale müfredatı ile belirtilen konulara ve ders saatlerine göre düzenlenmiştir, bu sayede kurs programının eğitmenler veya eğitim kurumu tarafından eksiltilmesi veya belirli konuların program dışına çıkarılması gibi durumlar söz konusu değildir.
Ayrıca MEB bale müfredatı ile düzenlenen MEB onaylı bale eğitimi sonrasında alacağınız MEB onaylı bale kursu sertifikası özgeçmişinize ekleyebileceğiniz, yurt içi ve yurt dışı kurumlarda geçerliliği bulan güçlü bir referanstır. Eğer kariyerinizi bale üzerine şekillendirmek istiyorsanız bu sertifika sayesinde kapsamlı bir eğitim aldığınızı göstermiş olursunuz.
Peki MEB bale müfredatı hangi konuları içerir? MEB onaylı bale kurslarında hangi dersleri göreceksiniz? Gelin, bu soruya birlikte yanıt verelim.
MEB Bale Müfredatı Üç Seviyeye Ayrılıyor! – MEB Bale Kursu Müfredatı
MEB bale müfredatı; bale hazırlık seviye kursu, seviyeli bale temel eğitimi ve ileri seviye olmak üzere 3’e ayrılmıştır. Her seviyenin detaylarını aşağıda inceledik:
Bale Hazırlık Seviye Kursu Programı – MEB Bale Müfredatı
Bale hazırlık seviye kursu programı isminden de anlaşılabileceği üzere baleye hazırlık konularını içerir. 4-5 yaş grubu çocuklar için hazırlanan programın ilk amacı; çocuklara bale sevgisi aşılamaktır. Bale terimlerine aşinalık kazanması istenen çocuklar aynı zamanda MEB bale müfredatı ile bale hareketleri ve terimleri hakkında bilgi edinir, yer hareketleri, orta hareketleri ve bar hareketlerini ise temel seviyede yapmaya başlar. Ayrıca bale yaparken mimiklerini etkin kullanmayı öğrenen çocuklar, müzikal duyum ve ritim duygularını da geliştirirler.
MEB bale eğitimi müfredatı bale hazırlık seviye kursu programı ile balenin büyülü dünyasına ilk adımını atan çocuklar aynı zamanda doğru postür ve yürüyüş alışkanlığı edinir, kas ve kemik yapıları daha esnek ve estetik bir form kazanır.
Seviyeli Bale Temel Eğitimi Kurs Programı – MEB Bale Müfredatı
6 yaş ve üzeri için hazırlanan seviyeli bale temel eğitimi MEB bale müfredatı; aynı şekilde baleye bir giriş niteliği taşır. Ancak içerdiği konular ve bale hareketleri itibariyle daha zorlu egzersizler barındırmaktadır. Program sonunda kursiyerlerin bale sevgisi kazanmaları, temel bale pozisyonlarını öğrenmeleri, denge ve koordinasyon yetilerini geliştirmeleri hedeflenmektedir.
İleri Seviye Bale Eğitimi Kurs Programı – MEB Bale Müfredatı
Diğer programların aksine yaş sınırı olmayan ileri seviye eğitimde amaç bale terimlerinin eksiksiz öğrenilmesi, yeni bale teknikleri kazanılarak bale repertuvarının genişletilmesidir. İleri seviye bale eğitimi MEB bale müfredatı oluşturulurken Vaganova, Royal Academy of Dance gibi uluslararası bale öğretim metotlarından yararlanılmıştır ve dersler sırasında bu metotlar uygulanılır. Kursiyerlerin kurs sonunda ekiple birlikte sahne disiplini dahilinde performans sergileyebilecek seviyeye ulaşması beklenir.
MEB Bale Müfredatı Hangi Konuları İçeriyor? – MEB Onaylı Bale Kursu Müfredatı
MEB onaylı bale kursları genel olarak yer hareketleri, bar hareketleri, ısınma hareketleri, orta hareketleri, mimik egzersizleri gibi sınıflara ayrılmaktadır. İleri seviye MEB bale müfredatı söz konusu olduğunda bu kategorilere köşe hareketleri, point hareketleri gibi başlıklar da eklenmektedir. Genel olarak MEB bale müfredatı içerisinde yer alan konuları şu şekilde sıralayabiliriz:
Yer Hareketleri – MEB Bale Kursu Müfredatı
Yer hareketleri hazırlık seviyesi ve temel eğitimde farklı egzersiz zorluklarında yer alan konulardan biridir. Hazırlık derslerinde; dik pozisyonda oturulurken bir ayağın çapraz diğer ayağın parmak ucunda durduğu Flex ve Point, parmak egzersizleri, bacakların iki yana esnetildiği kelebek hareketi, ritim tutma egzersizleri ve yere yüz üstü uzanılarak ellerin yere bastırıldığı ve vücudun arkaya doğru esnetildiği sepet hareketi öğrenilir. Temel seviyede ise Grand Battement adı verilen, bir ayak point pozisyonundayken diğer ayağın farklı açılarla yukarı kaldırıldığı bale hareketine geçiş yapılır ve dönüşler çalışmaya başlanır.
Bar Hareketleri – MEB Bale Eğitimi Müfredatı
Farklı seviyelerde görülen bir diğer konu olan bar hareketleri hazırlık düzeyinde kol ve ayak pozisyonlarının yanı sıra Plie ve Battement Tendu hareketlerini içerir. Temel seviyede ise bunlara Battement Tendu kombinasyonlarıyla birlikte Port de Bras gibi yeni hareketler de eklenir. İleri seviye MEB bale müfredatı ise Grand Rond de Jambe, Grand Plie, Flic Flac En Tournant En Dedans gibi daha zorlu ve kombinasyonlu hareketleri barındırır.
Isınma Hareketleri – MEB Bale Müfredatı
Yalnızca hazırlık seviyesinde yer alan dairesel ısınma hareketleri serbest ısınmanın yanı sıra kolların iki yana açılarak koşulduğu uçak kanatları, ekip olarak dairesel açılma ve kapanmaların yapıldığı daralan-genişleyen daire, uçan kelebek hareketi gibi egzersizleri barındırır.
Orta Hareketleri – MEB Bale Kursu Müfredatı
Balenin en geniş konularından biri olan orta hareketleri de her üç MEB bale müfredatı içerisinde yer alır. Hazırlık seviyesinde zıplama, diz kırma ve dönme, koşma ve dengede durma, ağırlık transferi gibi konulara yer verilirken temel ve ileri seviyelerde bale pozlarına ve pozisyonlarına geçilir.
Mimik Egzersizleri – MEB Bale Eğitimi Müfredatı
Çocukların bale yaparken mimiklerini de kullanabilmesini sağlamak amacıyla hazırlık seviyesinde mimik egzersizleri yapılır. Genel olarak bu derslerde çeşitli masallar bale hareketleri ve doğaçlama mimik çalışmaları ile ilerler.
Köşe Hareketleri – MEB Bale Müfredatı
Hazırlık seviyesinde yer almayan köşe hareketleri çeşitli bale pozlarının köşeden köşeye veya köşeden ilerlenerek yapılmasına dayanır.
Point Hareketleri – MEB Bale Kursu Müfredatı
Balenin tam olarak öğrenilmesi en zor tekniklerinden biri olan point için temel ve ileri seviyelerde barda, ortada ve köşeden point egzersizleri yapılır. İleri seviyede artık point egzersizleri yapılırken bar kullanılmaz.
MEB Onaylı Bale Kursu İçin Doğru Adrestesiniz!
Yazımızda sizlere MEB bale müfredatı ile MEB onaylı bale kursu alırsanız hangi konularda eğitim göreceğinize dair bilgi verdik. Eğer MEB bale müfredatı ve MEB onaylı bale kursları hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız bizi arayabilir, kurumumuz Bale Akademi’yi ziyaret ederek eğitim danışmanlarımızdan bilgi alabilirsiniz.
Bale Akademi olarak çocuk, genç ve yetişkin her yaştan bireye son derece eğlenceli ve öğretici bale kursları sunuyor, sosyal ve kültürel aktivitelerle zenginleştirdiğimiz MEB onaylı bale kursu programımızla dans etmeyi ve sanatı seven yeni bale tutkunları yetiştiriyor, hayatınıza renk katmanızı sağlıyoruz.
[widget-174]